Infodoors - 33

33

Hogyan rúgsz ki valakit, aki bevételt hoz?

100 Ft-ot számlázol az ügyfelednek, akit alapesetben 80 Ft-ba kerül kiszolgálni – ezen ügyfélnél viszont 110 forintba kerül a teljesítés.

Tehát ha vele dolgozol, veszteséget termelsz.

Mit csinálj?

Használd a Harvard Business Review keretrendszerét:

  1. lépésben egy ERP-vel nézd meg a legnyereségesebb és legveszteségesebb ügyfeleid – ha még nincs ilyen ERP-d, írj rám üzenetben, hogy segíthessek.
  2. vizsgáld meg a kapcsolatot: vajon miért nem nyereséges az ügyfél? Itt már nem a számokra vagy kíváncsi, hanem arra, hogy miért alakult ez így. Változott az ügyfél elvárása? Más az üzletág stratégiája?
  3. próbáld kommunikációval megoldani. Például lehet, hogy azért köt le az adott ügyfél rengeteg ügyfélszolgálati erőforrást, mert elmaradt a betanítás vagy érthetetlen a tájékoztatóanyag – mindkettő könnyen orvosolható.
  4. tárgyald újra. Lehet, hogy egy évekkel ezelőtt kötött szerződés feltételei mellett elhaladt a piac (meg az árak). Lehet, hogy az ügyfél kisebb csomagban maradt (de már több szolgáltatást használ).
  5. kínálj fel új szolgáltatót, ha nem tudsz (vagy akarsz) az új feltételekkel együtt dolgozni az ügyféllel.

Ha ezek egyike sem oldja meg, akkor barátságosan és mindkét fél érdekeit figyelembe véve zárd le a kapcsolatot.


2020. Szeptember 04.

IGÉNYELJEN ONLINE KONZULTÁCIÓT MOST!

A 2021.március 22 - május 30. között konzultációt igénylők részére AJÁNDÉK 450.000 Ft!*

*A fenti időszakban a konzultációt követően DÍJMENTESEN biztosítjuk a bejelentésekkel, átállással kapcsolatos könyvelői egyszeri díjat, melynek értéke a nevezett 450.000 Ft.

Igényeljen személyes konzultációt!

Név:
infodors

Város:
2462 Martonvásár, Tátra utca 25.

Mail:

facebook:
Infodors

Felismertük, hogy a jelenlegi technológia mellett megéri már az 1-3 milliárd Ft forgalmú cégek könyvelését kiszervezni. Csapatunk segíti a könyvelés kiszervezhetőségét. Új rendszereik kialakításában veszünk részt. Ott vagyunk az erp bevezetések előkészítési, tervezési, tesztelési, beüzemelési szakaszánál. Akkor is a cégekkel maradunk, amikor már használják az erp-t. Pénzügyeiket, könyvelésüket intézzük. Vegye fel velünk a kapcsolatot és kezdjünk bele!